Jobba hos oss

Jobba hos oss

Praktikplats för Arbetsplatsknutet utredningsarbete, APU

Malmö mot Diskriminering söker en juristpraktikant för höstterminen 2023. 

Under 2022-2025 pågår projektet, Rätt på Riktigt, riktat särskilt mot bristande tillgänglighet. Du kan läsa mer om vår verksamhet under Vårt arbete och om projektet här.

Vi letar efter dig med intresse för diskrimineringsfrågor, funktionsrätt och bristande tillgänglighet. Vill du bidra till att fler barn och unga med funktionsnedsättning får sina lagstadgade rättigheter i skolan tillgodosedda? Då är detta en praktikplats för dig.

Som praktikant erbjuds du en kvalificerad praktik där du aktivt bidrar till det dagliga arbetet hos oss. Du kommer att medverka i vårt arbete för att fler barn och unga med funktionsnedsättning ska kunna kräva det stöd och de anpassningar som de har rätt till i skolan. Detta kommer du att göra genom att ta fram ett material om att det är diskriminering när skolan inte följer skollagens krav om anpassningar. Du kommer också att ges övning i praktiskt juridiskt arbete i form av handläggning och juridisk argumentation.

Du kommer också följa juristernas dagliga arbete och delta i vår rådgivning i diskrimineringsrätt, delta vid domstolsprocesser och genomföra rättsutredningar. Det kommer också ges tillfälle att medverka vid våra utbildningar i diskrimineringsrätt och vid
nätverkande med aktörer som arbetar med likabehandling och diskriminering.

Vi ser gärna att du förlägger praktiken över en hel termin, men vi är öppna även för halvterminspraktik. Det är meriterande om du har kompetens i något av de stora minoritetsspråken i Malmö.

Ansök senast 15 april

 

    Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?