Anlita oss

Genom utbildningar och processledning stödjer vi er i att skapa en inkluderande arbetsplats och i att leva upp till diskrimineringslagens krav. 

Våra jurister och processledare är några av sveriges främsta experter inom sina områden och vår organisation utbildar över tusen personer varje år. Läs mer om oss som utbildar. 

Vi utbildar och processleder bland annat inom:

Diskrimineringslagen – få en grundkurs eller en fördjupande utbildning, skräddarsydd för ditt verksamhetsområde eller din roll som arbetsgivare eller utbildningsanordnare.

Mångfald och inkludering – DEI (Diveristy, Equity & Inclusion) och social hållbarhet.

Aktiva åtgärder – kom igång med ert aktiva åtgärdsarbete. Uppfyll lagens krav om delaktighet och hitta struktur i det förebyggande arbetsmiljöarbetet.

Normer och hur de påverkar vår organisation och arbetsplats.

Minoritetsstress, religion på arbetsplatsen med mera.

Vi erbjuder också flera tjänster kopplade till ert arbete med aktiva åtgärder och arbetsmiljö. Vi kan erbjuda kartläggning genom kvalitativ eller kvantitativ datainsamling, analys och förslag på åtgärder. Vi erbjuder också hjälp med lönekartläggning.

Våra experter är seniora med väldokumenterad praktisk och teoretisk kunskap kring såväl mångfald och inkluderingsfrågor som att leda grupper. 

Hittar du inte exakt det du letar efter? Vi är vana att skräddarsy utbildningar!

Skicka din förfrågan till uppdrag@malmomotdiskriminering.se.

❕ Är du privatperson och vill ha juridisk hjälp från oss? Gå till vår rådgivning. ❕

VÅRA SENASTE UPPDRAG

Några av våra tidigare uppdragsgivare

Våra tidigare kunder: Malmö Stad, Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne, IKEA, Byggnads, Handels, Lunds Universitet, Malmö Universitet med flera.

Utbildning i diskrimineringslagen

Våra utbildningar för medarbetare, medlemmar eller ledning är interaktiva och skräddarsys efter era behov.
Exempel på ämnen:

  • Vad kräver diskrimineringslagen av mig som arbetsgivare?
  • Hur hänger omedvetna fördomar, normer och diskriminering ihop?
  • När diskriminering är ett arbetsmiljöproblem
  • Vad är mikroaggressioner och andra trakasserier – och hur förebygger vi det?
  • Hur kan vi som medarbetare skapa en schysst och trygg arbetsplats?

Mångfald & inkludering

Med ett aktivt inkluderingsarbete tar organisationen vara på medarbetarnas kompetens och driv – och blir en mer attraktiv arbetsgivare. Den psykologiska tryggheten ökar, vilket i sin tur ökar inkluderingen. Våra erfarna processledare utbildar och processleder utifrån frågor som:

  • Hur skapar vi en arbetsplatskultur där alla kommer till tals, hur höjer vi perspektivtätheten?
  • Hur skapar vi psykologisk trygghet och en terminologi för att tala exempelvis religion, etnicitet, jämställdhet och funktionsvariationer?
  • Hur ökar vi mångfalden på företaget i rekryteringsprocesserna?
  • Vilka rutiner och arbetssätt kan vi skruva på för ökad inkludering och mångfald?

Aktiva åtgärder

De flesta vet att alla arbetsgivare ska jobba med aktiva åtgärder, men vad går det ut på och hur ska vi göra det? Våra erfarna processledare utbildar och processleder ledning, HR och medarbetare. Vi genomför också lönekartläggningar och ger stöd i framtagandet av riktlinjer och rutiner mot trakasserier och sexuella trakasserier.

Normer

Vilka normer har vi på vår arbetsplats och hur påverkar de oss? Vi föreläser om hur normer fungerar, när de hjälper oss och när de kan vara direkt skadliga. Tillsammans med deltagarna packar vi upp vilka normer som är verksamma på er arbetsplats och hur dessa normer kan påverkar olika medarbetare eller medlemmar på olika sätt. 

Minoritetsstress, Religion med mera

Vi erbjuder utbildningar och workshops inom mer avgränsade fält inom området mångfald och inkludering (DEI). Exempelvis minoritetsstress och hur det kan påverka anställda, elever, studenter eller medlemmar både fysiskt och psykiskt. Vi har också experter på levd religion och kan exempelvis leda multireligiösa grupper eller teams kring dialog och samverkansfrågor. 

Inkluderande bostadsmarknad

I samverkan med fastighetsägare har vi tagit fram en vägledning och utbildningar för fastighetsägare i deras inkluderingsarbete gentemot hyresgästerna. Vi ser att arbetet både förbättrar de anställdas arbetsmiljö och ökar chansen för nöjda hyresgäster. 

Läs mer.

Person som inte kan ta sig upp för en trappa då hen sitter i rullstol
Illustration: Sofia Lindholm

En tillgängligare skola

Vi har flera års erfarenhet av att utreda och samverka med skolor kring bristande tillgänglighet. Vi utbildar och ger stöd kring frågan “vad gäller och vad kan vi göra?”.

VILKA ÄR VI?

Alla anställda på Malmö mot Diskriminering utbildar inom ramen för sina tjänster och enligt sina specialkunskaper. Våra utbildare har juristexamina, tvärvetenskaplig examina inom mänskliga rättigheter, statsvetenskap, freds- och konfliktkunskap, genusvetenskap och queerteori, kulturvetenskap samt i internationell migration och etniska relationer. Läs mer om oss på vår personalsida. 

Sedan verksamheten grundades har vi utbildat och processlett mer än 45 000 personer. 

KONTAKT

Tveka inte att kontakta oss med din fråga. Vi erbjuder allt från korta inspirationsföreläsningar till  långtgående  processuppdrag.