Styrelsen

Katarina Hjörneby – Ordförande

Jag heter Katarina Hjörneby och nominerades till styrelsen av Handelsanställdas förbund. Förutom att vara engagerad i MmD är jag en del av Handels och ABF/LOs handledarlag där jag får möjlighet att möta, inspirera och utbilda medlemmar och förtroendevalda. Jag är också ordförande i Feministiska Psykologstudenter Lund. Arbetsmarknads-, demokrati- och jämställdhetsfrågor ligger mig mycket varmt om hjärtat. Genom MmD hoppas jag att mitt engagemang kan göra skillnad.

Lena Svenaeus – Ledamot

Jag har en bakgrund som jurist, specialiserad på arbetsrätt och diskrimineringsjuridik, med många års tjänstgöring i den fackliga världen bl.a. på LO-TCO Rättsskydd AB och Akademikerförbundet SSR. Under åren 1994 – 2000 var jag Jämställdhetsombudsman (JämO) med kamp mot lönediskriminering och sexuella trakasserier som profilfrågor. Under senare år har jag varit knuten som forskare till den rättssociologiska institutionen på Lunds universitet. En fråga som idag särskilt engagerar mig är hur diskrimineringsoffer ska få hjälp till upprättelse. Här är MmD en aktör som känns viktigare än någonsin.

Christian Jönsson – Ledamot

Anställd som snickare på NCC sedan 15 år tillbaks. Har de senaste 6 åren, på heltid representerat Byggnads medlemmar centralt i bolaget. Är vidare engagerad i Byggnads internfackligt som ordförande i Malmö och ledamot i LO Malmös styrelse bl.a. Rättvisefrågor och att människor ska få vara fria oavsett hur och var vi är i livet är frågor som engagerar mig. De va en av anledningarna till att jag va med och tog initiativ till kampanjen ”Stoppa machokulturen” i byggbranschen för en mer inkluderande bransch.

Jeanette Larsson – Ledamot

Jag har min bakgrund som polis i Skåne i 25 år, 1989 – 2014. Under mina år som polis var jag bland annat facklig ledamot i Polisförbundet Malmö och Skåne. Jag var också utbildare i Mångfald, Värdegrund och hatbrott. I min funktion som polis reagerade jag flera gånger mot diskriminering och fördomsfulla uttalanden från yrkeskåren. Sedan ca 10 år tillbaka är jag numera egen företagare, driver Carpe Courage AB, där jag bland annat utbildar och föreläser om polislivet, civilkurage, mångfald, värdegrund och härskartekniker. Mitt motto är ”bättre lyssna till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge”.

Anneli Philipson – Ledamot

Jag heter Anneli Philipson och jobbar med ledarskapsutveckling. Jag har mångårig erfarenhet från föreningsliv och idéburen sektor, både som förtroendevald och som anställd. Har tidigare varit kommunalråd i Malmö stad och då varit engagerad i antidiskriminering, jämställdhet och demokratiutveckling samt arbetsmarknads- och bostadsfrågor. Jag tror på människors engagemang och organisering för förändring. Allas lika värde, lika rättigheter, skyldigheter och förutsättningar är drivkrafter för mitt engagemang.

Saia Said – Ledamot

Text kommer inom kort

Andreas Berg – Suppleant

Text kommer inom kort

Samba Jobe – Suppleant

Text kommer inom kort

Cajsa Jönsson- Suppleant

Text kommer inom kort

Farid Sharafuddin – Suppleant

Text kommer inom kort

Vill du komma i kontakt med någon av ledamöterna?

Skicka ett mail till info@malmomotdiskriminering.se och skriv ledamotens namn i ämnesraden.