Jobba hos oss

Vi söker rättssakkunnig/jurist till barnrättsprojekt

Projektet Aktion som metod
MmD kommer under sommaren att starta upp ett barnrättsprojekt, Aktion som metod. Projektet syftar till att arbeta systematiskt mot individuell och strukturell diskriminering som drabbar barn och unga. Tjänsten innebär att du kommer att arbeta med att ta fram nya metoder för att förebygga och motverka diskriminering, i samverkan med barn och unga. Du kommer också att arbeta med utbildningsfrågor och med opinionsbildning. Du kommer i ditt arbete ha ett nära samarbete med övriga projektmedarbete så som projektledare, jurist och processledare.

 

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är mycket varierad och fokuserar huvudsakligen på juridiskt påverkansarbete, och på att utveckla och ansvara för ett utbildningsupplägg. Du kommer att ansvara för metodutveckling och genomförande av en arbetsmetod mot diskriminering tillsammans med en styrgrupp av unga. Vidare kommer du också att utveckla ett utbildningsupplägg i diskrimineringsrätt tillsammans med projektets processledare. Du är också ansvarig för den juridiska expertisen inom ramen för projektets opinionsbildning. Slutligen kommer du att handlägga diskrimineringsärenden i viss utsträckning.

 

Vi söker
Vi söker dig som är jurist eller har likartad utbildning eller erfarenhet, samt har intresse för barnrättsfrågor och antidiskriminering. Du ska ha god förståelse för det svenska rättssystemet och ha ett intresse för pedagogik och att utbilda. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor, utbildning av och arbete med barn och unga, kampanj- och påverkansarbete samt kommunikation. Det är också meriterande om du har erfarenhet av ärendehandläggning, exempelvis från att ha arbetat som handläggare på en statlig myndighet. Kunskaper i andra språk än svenska är också meriterande då vi i vårt arbete möter personer med annan språklig bakgrund. I din roll kommer du få god användning av egenskaper som att kunna sätta dig in i olika arbetsområden och sakfrågor, och av att hitta kreativa lösningar. För att passa för tjänsten är det viktigt att du kan ta eget ansvar och har möjlighet att sätta dig in i olika arbetsområden och arbetsmetoder. Vi letar efter dig som är nyfiken och tycker det är roligt att tänka analytiskt, och att arbeta tillsammans med en yngre målgrupp.   Du delar MmD:s värderingar.

 

Vårt rekryteringsförfarande
MmD tillämpar en anonym och kompetensbaserad rekryteringsprocess och tar inte emot personliga brev eller CV:n. Istället använder vi oss av ett anonymt frågeformulär med för tjänsten relevanta frågor. Svaren på frågorna separeras från dina personuppgifter och du blir bedömd anonymt utifrån dina svar på frågorna, därefter kallar vi till en första intervju.   Sista ansökningsdatum är 18 juni 2019. Ansökningar som inkommer efter detta datum kommer inte att behandlas. Intervjuer kommer att hållas under v. 26, mellan 24-29 juni.

 

Anställningsform
Tjänsten är en visstidsanställning motsvarande 75 %, till och med sista maj 2020. Startdatum enligt överenskommelse, preliminärt 1 augusti 2019.

 

Vid frågor om rekryteringsprocessen maila bobby.moreauraquin@malmomotdiskriminering.se.

     
Vi söker ny medarbetare med juridiska kunskaper
* anger obligatoriska fält

 

 

 

På grund utav uppbyggnaden i vår rekryteringsprocess har vi ej möjlighet att ta emot spontanansökningar.

Praktik
För tillfället har vi inga lediga praktikplatser.

Ideella uppdrag
Kan Du något språk utöver svenska och är intresserad av att hjälpa MmD ideellt med att översätta en kort informationstext, är vi mycket tacksamma för din insats. Hör gärna av dig på info@malmomotdiskriminering.se