PRESSMEDDELANDE

Regeringen har beviljat Malmö mot Diskriminering pengar i satsning mot bostadsdiskriminering

 

Regeringen har beslutat att bevilja Malmö mot Diskriminering (MmD) 500 000 kronor för ett fortsatt arbete mot bostadsdiskriminering. Projektet kommer att pågå under budgetåret 2018. Regeringen motiverar beslutet med att MmD har visat på stor kunskap och bredd i arbetet mot bostadsdiskriminering. Vidare bedöms MmD ha goda möjligheter att både öka och sprida kunskap om diskriminering på bostadsmarknaden – och därigenom skapa förutsättningar för en rättvisare bostadsmarknad i hela landet.

 

”Vi är mycket glada för beskedet vilket innebär att vi kan fortsätta det viktiga arbetet mot bostadsdiskriminering, och samtidigt förvalta erfarenheterna vi fått sedan arbetet ifrån drog igång 2013. Vi har länge varit ganska ensamma om att driva frågan och det är glädjande att regeringen väljer att prioritera vår satsning”, säger jurist Ellen Forsblad

 

Projektet ska under budgetåret 2018 och särskilt fokusera på att öka tillgången till råd och stöd för enskilda som har drabbats av bostadsdiskriminering, och att etablera forum för samarbete mellan olika aktörer på bostadsmarknaden.

 

Pressmeddelandet som .pdf

 

Kontaktperson
Jurist Ellen Forsblad
Tel: 072 501 90 09
E-mail: ellen.forsblad@malmomotdiskriminering.se