MmD på Nordiskt Forum och Feministisk Festival

Den här veckan är det dags för Nordiskt Forum, det största feministiska mötet i Norden på 20 år, och på Feministisk Festival, gratisfestivalen som kompletterar Nordiskt Forum och arrangeras i Folkets Park i Malmö.Vi på Malmö mot Diskriminering deltar i båda arrangemangen med ett antal olika programpunkter:

 

Har du rätten på din sida?

Malmö mot Diskriminering håller en workshop på Feministisk Festival om diskrimineringslagens möjligheter och begränsningar utifrån intersektionella perspektiv på skyddsgrunderna kön och könsidentitet. Workshopen kommer vara uppbyggd kring case samt deltagarnas egna erfarenheter.

Tid: 12 juni kl 15.30-17.00

Lokal: Biston, Moriska Paviljonen, Folkets Park

OBS! Begränsat till 20 platser.

Länk till workshopen på Facebook

 

Normer, kön och könsidentitet

Hur är det att jobba med HBTQ frågor 2014 i Sverige? Malmö stad, RFSL Rådgivningen Skåne, Mötesplatsen HaBiTat Q, Malmö mot Diskriminering och ABF pratar på Nordiskt Forum kring utmaningar och utvecklingspotential i juridiken och praktiken.

Tid: 13 juni kl 16.00-17.30

Lokal: Canth, MalmöMässan

OBS! Biljett till Nordisk Forum krävs

Länk till seminariet på Facebook

 

Juridisk aktivism?

Vad är juridisk aktivism? Vem kan syssla med det? Hur kan jurister, civilsamhället och privatpersoner använda juridiken som en del i jämställdhetsarbetet? Vilken koppling har den juridiska aktivismen till den politiska aktivismen? På Nordiskt Forum kommer representanter från Malmö mot Diskriminering att tala kring dessa frågor och andra som rör ämnet.

Tid: 14 juni kl 13.00-13.30

Lokal: Fria scenen Parks, Malmö Arena.

Länk till seminariet på Facebook 

 

Stadsrummet ur ett jämlikhetsperspektiv

Vem byggs staden för? Vem utformas den efter? Hur förstår vi staden som en politisk och aktivistisk arena och hur demokratisk, trygg och tillåtande är staden för feministiska aktivister och samhällsvisionärer. MmD deltar i panelsamtal på Feministisk Festival kring dessa frågor och andra som rör ämnet.

Tid: 14 juni kl 14.00-15.30

Lokal, Trädgården, Moriska Paviljongen, Folkets Park

Länk till panelsamtalet på Facebook